Többen életüket vesztették egy új-zélandi szállóban keletkezett tűzben

Az új-zélandi Wellington déli részén található Loafers Lodge szálló kedden éjfél után egyelőre ismeretlen okokból lángra kapott és kigyulladt. Legalább hatan meghaltak és mintegy harmincan eltűntek – olvasható a The Guardian oldalán.

A Loafers Lodge szállóban keletkezett tűzben többen életüket vesztették.Forrás: MTI/EPA/AAP/Masanori Udagawa

A miniszterelnök, Chris Hipkins, aki kedden reggel járt a helyszínen, azt mondta, legalább hat ember meghalt, és ez a szám még tovább nőhet. A tűzeset az elmúlt ötven év legsúlyosabb esetei közé tartozik Új-Zélandon.

Mivel az épület teteje beomlott, egyes részei pedig nagyon instabillá váltak, a hatóságok arra figyelmeztettek, hogy időbe telhet az összes holttest megtalálása és azonosítása. Bruce Stubbs, a tűz- és vészhelyzeti incidens irányítója azt mondta, hogy ötvenkét embert már megtaláltak, és további harminc eltűntről tudnak, akiket folyamatosan keresnek. 

A mentést nehezíti, hogy az épület teteje beomlott, egyes részei pedig nagyon instabillá váltak.Forrás: MTI/EPA/AAP/Masanori Udagawa

A hatóságok azt közölték, hogy az épületben nem voltak felszerelve tűzoltókészülékek, és még vizsgálják, hogy a tűzriasztó működésbe lépett-e. A szálloda egyelőre ismeretlen okokból gyulladt ki. A szálló kilencvenkét vendéget tud fogadni, de pontosan még nem ismert, hogy a szerencsétlenség idején hány ember tartózkodott az épületben. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek