Aknázza ki a búvár szivattyú előnyeit!

A nyári szezon előtt a víz felszínre hozatalához szükséges készülék beszerzésének kérdése sürgetőbbé válik, mint valaha. Ha azonban nem vagyunk szakemberek, könnyen összezavarodhatunk a piacon kapható búvár szivattyú modellek széles választékától. Hogyan válasszuk ki tehát az otthonunk igényeihez és adottságaihoz megfelelő terméket? Ebben segítünk most.

Fontos, hogy a kiválasztásnál a legfontosabb tényezőkre figyeljünk. Ezek között központi szerepet tölt be a létrehozandó nyomás és az áramlási sebesség. A saját igényeinktől függően kell kiválasztani a megfelelő egyensúlyt e tulajdonságok között.

Forrás: elements.envato.com



A műszaki jellemzők mellett, a szivattyúk átmérője is különböző lehet. Az utóbbi években a legnépszerűbbek a merülő vagy búvár szivattyú néven ismertté vált berendezések, amelyek meglehetősen kis átmérővel rendelkeznek. Megjelenésükben egy nagyon keskeny és hosszú hengerre hasonlítanak, ami elég könnyen lesüllyed bármely fúrt kút aljára. Az ilyen típusú szivattyúk mellett léteznek olyan készülékek is, amelyek valamivel nagyobb átmérővel rendelkeznek, és kevésbé mélyre képesek süllyedni, de a motor erőforrását hatékonyabban használják ki.

Ezekre a paraméterekre figyeljünk a búvár szivattyú kiválasztásánál

A kiválasztás során fontos figyelembe venni a kútban uralkodó vízszintet, valamint az esetleges szezonálisan jelentkező víz ingadozásokat is. Fontos tudni, hogy az ásott vagy a fúrt kút szivattyú telepítése előtt egy tömlő vagy egy hosszú cső beszerzése is ajánlott, amit a szivattyú kimenetéhez kell csatlakoztatni. Ennek célja a víz egyenletes áramlásának biztosítása a jövőben. A cső vagy tömlő méretét a merülési mélységnek megfelelően érdemes megválasztani.

Számos előnye mellett, a búvár szivattyúnak van egy hátránya is. Ez nem más, mint hogy meglehetősen nehéz telepíteni. Még ha van is tapasztalatunk ezen a téren, a megfelelő felszerelés nélkül nem fogjuk tudni elvégezni a munkálatot. Ha nem pedig vagyunk biztosak a saját képességeinkben, ne kockáztassunk, hanem mindenképpen forduljunk egy profi szerelőhöz!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek