Életét vesztette egy túrázó Texas zord sivatagi ösvényén

A szomorú eset még hétfőn, körülbelül 14:45 perckor történt, amikor a texasi Big Bend Nemzeti Park Kommunikációs Központja sürgősségi segítséget hívott egy 64 éves nőhöz, aki összeesett a park Hot Springs Canyon ösvényén. A három mérföldes ösvény egy zord sivatagon keresztül viszi a túrázókat.

A Big Bend Nemzeti Park Nyugat-Texasban, Mexikó határán fekszikForrás: eclectico63/Wikiepdia

Sok esélye nem maradt a túrázónak, mert a segítségnek is háromnegyed óra kellett ahhoz, hogy elérje az ösvényt, és bár odaérve azonnal megkezdték az újraélesztést, illetve egy amerikai határőrségi helikoptert is hívtak a beteg sürgősségi szállítására, már nem tudtak rajta segíteni .

Bár nem vonhatjuk le azt a következtetést, hogy az időjárás közrejátszott ebben az incidensben, március emlékeztet bennünket arra, hogy a tavasz szépsége gyakran veszélyesen meleget hoz Big Bendbe"

– jelentette ki Rick Gupman megbízott főfelügyelő-helyettes.

A park illetékesei is arra figyelmeztetnek, hogy az ösvényen, amelyen a túrázó járt, nincs árnyék vagy víz, ami gyakran veszélyessé teheti a túrázást a délutáni melegben.

A Big Bend Nemzeti Park 1252 négyzetmérföldes területével a 15. legnagyobb amerikai nemzeti park, 2021-ben hozzávetőleg 581 000 látogatóval. 1935-ben a Kongresszus engedélyezte, hogy „megőrizze és védje a Chihuahuan-sivatag egy reprezentatív területét a Rio Grande mentén – írja az abcnews.go.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek