Márciusban vehetünk végső búcsút a legismertebb magyar madarásztól

A a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a Travelo.hu oldala számára is fontos információforrás már évek óta, így arról sem feledkezhetünk el, hogy hírül adjuk, kikerült az MME oldalára a Schmidt Egon, Kossuth-díjas ornitológus író végső búcsúztatásának időpontja. 

A kép 2020-ban készültForrás: Martonvásári Városi Könyvtár / Facebook.com

Schmidt Egon életének 92 évében, január 31-én hunyt el. Búcsúztatása március 10-én 11:15 órakor lesz a Farkasréti temető Makovecz-ravatalozóban. Családja kérésére, akik virágot vinnének a megemlékezésre, azok inkább adományozzák a rájuk szánt összeget a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület számára.

A Kossuth-díjas ornitológus az MME alapító tagja volt, későbbiekben a Madárgyűrűző és Vonuláskutató Szakosztály elnöke, 2012-től pedig az Egyesület Tiszteletbeli elnöke lett. De a nagyközönség, a madarak és a természet szerelmesei az irásai és rádióműsorai által ismerték és szerették meg igazán. 

Hangján és írásain keresztül százezrekhez juttatta el a természet szeretetét és ismeretét. Írói munkássága közel 100 könyvből és több mint 3500 ismeretterjesztő írásból áll.bA Magyar Rádió heti Oxigén című műsorában 17 éven keresztül jelentkezett be madárhangokkal színesített anyagaival a madarakról és a természetről. Ahogy az MME oldalán is írták, "Emlékét a madarászokon túl egy egész ország őrzi!"

 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek