Már 10. napja keresik az ismert brit színészt, aki túrázás közben tűnt el

Egy hegymászótársa tisztelgett Julian Sands előtt, miközben 10. napjához érkezett a brit színész keresése. A 65 éves Sands eltűnését január 13-án, a kaliforniai San Gabriel-hegység Baldy Bowl területén tett gyalogtúrája idején jelentették.

Horror és drámai szerepei miatt ismert elsősorbanForrás: 2008 Getty Images/Alberto E. Rodriguez via AFP

Bár az autóját már megtalálták egy, az eltűnéséhez közel eső parkolóban, de a telefonját már nem tudták bemérni. Ennyi idő elteltével valószínűleg már lemerült a készülék. Sands egyébként az egyik legjobb karakterszínész a brit filmtörténelemben. Egy-két főszerepétől eltekintve inkább kisebb, de annál nagyobb nyomot hagyó mellékszerepei miatt ismerhetjük. Játszott a Csillagkapu SG.1 sorozatban, a Smallville-ben, a 24-ben Kiefer Sutherlanddel, és még sorolhatnánk.

Az aggódó ismerős, Sarah Crosby, aki egy Kilimandzsáró-hegyi kirándulás során ismerkedett meg a színésszel így emlékezett rá a Twitteren: „Imádkozunk Julian Sandsért, akit a Kilimandzsárón ismertünk meg; egy rendkívül kedves embert keres most mindenki."

A helyi hatóságok helikopterekkel és drónokkal folytatják a keresését, amint az időjárás lehetővé teszi, ugyanis lavinaveszély is fennáll a térségben. A környéken legutóbb csupán 3°C-os hőmérsékletet mértek – írja az independent.co.uk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek