Németországban akkora hó esett, hogy több térségben lebénult a közlekedés

A szövetségi meteorológiai szolgálat (DWD) szerint az utóbbi hetek szokatlanul meleg időjárása után egész Németországban visszatért a tél. Közlekedési fennakadásokat és baleseteket okozott a havazás Németország több térségében szerdán. Bajorország tartományban sok helyütt akadozik a közösségi közlekedés, és több járásban rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el a havazás miatt.

Drezdában az akadozó tömegközlekedés miatt sokan inkább biciklire szálltakForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Robert Michael

A legsúlyosabb helyzet Würzburg és Coburg környékén alakult ki, ahol az útfenntartó csaknem 50 kotrógép bevetésével sem tudott lépést tartani a heves havazással. A hirtelen jött nagy mennyiségű csapadék miatt Würzburg tágabb térségében, Alsó-Frankföld kormányzati kerületben már délelőtt tízig 110 kisebb-nagyobb közúti baleset történt, a szomszédos Felső-Frankföldön pedig nagyjából száz - jelentette a Bayerischer Rundfunk (BR) tartományi közszolgálati médiatársaság.

Mintha porcukorral hintették volna be StuttgartotForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Christoph Schmidt

A Németország északi részén fekvő Schleswig-Holstein tartományban már kedd este csúszóssá váltak az utak. Húsznál is több baleset történt, legalább két ember súlyosan megsérült, és több autó megrongálódott, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek