Szomorú baleset: Vízbe borult egy turistacsónak Gdansk városában

Vasárnap délután jelentette a BBC hírportálja, hogy felborult egy turistacsónak Gdansk városában, és a balesetben hárman életüket vesztették. A helyi hatóságok szerint a fából készült csónak nagy valószínűséggel a közelben elhaladó vontatóhajó keltette hullámzás miatt borulhatott fel.

A kép csak illusztráció, de a Motlawa folyón szinte mindig nagy a forgalomForrás: NurPhoto via AFP/Michal Fludra

Összesen tizennégyen, köztük a legénység két tagja tartózkodott a Galar Gdanski nevű turistacsónakon, amikor az szombaton felborult a Motlawa-folyón. A gdanski tűzoltóság szerint három embert húztak ki a vízből, akiket már a parton megpróbáltak újraéleszteni. Egy 60 éves férfi életét már a helyszínen nem sikerült megmenteni, két másik ember pedig a kórházban hunyt el. A halálos áldozatok között a helyi sajtóértesülések szerint egy várandós nő is volt.

A tűzoltóság több mint húsz tagja, valamint a mentőszolgálat és a határőrség alakulatai vettek részt a kutató-mentő műveletben. Aleksandra Dulkiewicz, Gdansk polgármestere hatalmas tragédiaként jellemezte a balesetet. A lehető leghamarabb magyarázatot próbálnak találni a történtekre, a túlélők pedig szakszerű orvosi és pszichológiai ellátásban részesülnek - tette hozzá.

A szóban forgó turistacsónakok azon 18. századi folyami áruszállításra használt csónakok utánzatai, melyek nagyon kedvelt közlekedésieszközök Lengyelországban. Jellemzően kilenc méter hosszúak és a legénység két tagján kívül tizenkét utast tudnak szállítani.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek