Öt izgalmas hely, amit feltétlen érdemes megnézned a következő utazásodon

Bármely várost is válaszd az alábbi öt közül, biztosan izgalmas és különleges élményben lesz részed! A következőkben bemutatjuk pár ikonikus város különleges helyszíneit, amiket nem érdemes kihagynod, ha arra jársz.

Forrás: esky.hu

London különleges negyedei

A multikulturális nagyvárosnak megvan a maga varázsa. Ezért egy hétvégi londoni kiruccanás során a British Múzeum és a palota meglátogatása mellett nézzünk szét a város különféle negyedeiben is. Londonban még a punkoknak és goth-oknak is van saját negyede – ezt Camden városnak nevezik. Itt olyan varázslatos élményekben lehet részünk, amiket talán csak a különféle fantasy filmekben láthattunk eddig. Olyan üzletsorokat találhatunk, amelyek jóformán megvalósult goth álomképek, és talán még Tim Burton sem tudná jobban megtervezni őket. Londonba ráadásul rendkívül olcsón tudunk repjegyet foglalni, akár mobilról is, méghozzá a megfelelő repjegy kereső portálokon.

Forrás: esky.hu

Málta forgatási helyszínei

Málta nem csak egy csodálatos szigetország, ahol egyszerre találkozik az arab és az olasz kultúra, de bizony számtalan híres filmben is feltűnnek városai. Szinte teljesen középkori jellegű városa, Valetta például olyan filmekben is szerepelt, mint a Z világháború vagy az Éjféli expressz. Mdina városát és Gozo szigetét a Trónok harcában láthatjuk felbukkanni. Vittoriosában A Da Vinci-kód bizonyos részeit vették fel, míg Kalkara erődjében a Gladiátor forgatása zajlott. Ezen kívül még számtalan más film bizonyos helyszínei is Máltán voltak. A Trója, a Gyilkosság az Orient expresszen vagy a híres Popeye legcsodálatosabb helyszíneit szintén csak ez a varázslatos szigetország adta. Márpedig Máltát tényleg érdemes körbejárni, hiszen nem csak egy lenyűgöző, múltidéző utazásban lesz részünk, de a csodálatos tengerpartok is valóban szívderítőek.

Lugano tavai

Ha Svájcról van szó, akkor egyértelműen érdemes Lugano városát kiemelnünk. A festői szépségű luganói tavak köré épült város ugyanis nem csak az egyik legdrágább helynek mondható, de ugyanakkor legszebbnek is. Lugano türkiz tavai, háttérben a svájci hegyekkel tökéletes helyszínt biztosítanak egy hétvégi városnézésre, ráadásul nem is kell repülőre szállnunk ehhez. Egy olaszországi utazás alatt bármikor átugorhatunk busszal Milánóból.

Milánó piacai

Milánó a divat és a luxus egyik fellegvára, de érdemes a tradicionális oldalát is felfedeznünk. A városban főleg a kanális mentén gyakoriak a különféle hagyományos piacok és régiségvásárok. Ezeken pedig aztán valóban igazi kincsekre lelhetünk.

Forrás: ©Mint Images/Mint Images

Dubai sivatagi túrái

Dubairól általában mindenkinek kétféle látnivaló jut eszébe. Az egyik a rendkívül különleges és modern épületek, valamint szállodák tömkelege, a másik pedig természetesen a dubai milliárdosok fényűző életvitele. Azonban Dubai városa nem csak ennyiből áll. Számtalan izgalmas szeglete van a városnak, amelyek testközelből mutatják be az arab kultúra legjavát. Ha pedig már a sivatag kellős közepén vagyunk, ne hagyjuk ki a sivatagi túrát sem teveháton. A sivatagi tevegelés alatt nemcsak azt élhetjük át, ahogyan az ókori kereskedők éltek, hanem elkölthetünk egy hagyományos arab vacsorát is a homokdűnék védelmében megbújó oázisban. Ha tehát igazi keleti élményt szeretnénk Dubaiban, akkor ne csak a luxusra csodálkozzunk rá – ismerjük meg az ország és a város ősi eredetét is. Bár régen luxusnak számított, ma már Dubai repjegy árak tekintetében sem elérhetetlen úti cél. Ha jó időben és egy megfelelő, szupergyors repjegykereső portálon nézzük ki Dubaiba a jegyünket, akkor valóban jó áron kijuthatunk.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek