Videó: Több mint egy tucat úszót mentettek ki a tomboló hullámokból

Az életmentők 18 úszót mentettek meg a cudar időjárási körülmények között a francia tengerparti Biarritz városában a hétvégén – olvasható a Euronews oldalán.

A nagy hullámok miatt az egész partvidéket maximális készültségbe helyezték - illusztrációForrás: AFP/Olivier Morin

A  strandolók a partról nézték, amint a mentőcsapatok jet-skivel és alacsonyan repülő helikopterekkel húzzák ki az embereket a vízből. A tisztviselők erős áramlatokra és hullámzásokra figyelmeztettek, mivel a legmagasabb szintű riasztást adták ki a part mentén. Néhány embert a parttól 800 méterre sodortak el a hullámok a szörfösök által kedvelt, jól ismert nyaralóhelyen.

Drámai videófelvételek rögzítették a mentési műveletet a nagy hullámok közepette. A művelet sikeresnek bizonyult, egyik úszónak sem esett baja. Az egyik helyi szörfös azt mondta a BFMTV-nek, hogy erős áramlatok vannak a tengerparton, és azt mondta:

Még ha valaki mentőmellényt vagy békatalpat visel, és jól tud úszni, akkor is veszélyes."

Nouvelle-Aquitaine önkormányzata szombaton az egész partvidéket maximális készültségbe helyezte, és arra kérte az embereket, hogy csak a vízimentők által védett területeken ússzanak. A nyár eleje óta öten fulladtak vízbe a régió tengerein.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek