Már több halálos áldozatot is követelt a heves vihar Ausztráliában

Már 8-an meghaltak, többen eltűntek és több száz embert menekítettek ki az Ausztráliában pusztító heves viharok és áradások miatt – olvasható a The Guardian oldalán.

A korábbi heves esőzések miatt víz árasztja el az utcákat és a házakat a Queensland állambeli Maryborough-ban.Forrás: MTI/AP/Fraser-parti Regionális Tanács/-

Hatalmas árvíz sújtja a közösségeket a queenslandi Maryboroughtól az új-dél-walesi Graftonig. Az ország harmadik legnagyobb városát, Brisbane-t is elöntötte a víz a pusztító vihar miatt, ami vasárnap csapott le Ausztráliára. A becslések szerint több mint 15000 házat öntött el a víz Brisbane-ben, és több mint 54 000 háztartás maradt áram nélkül. Lakosok ezreit kellett evakuálni, sokukat a házak tetejéről mentettek ki, miután az árvíz még hajnal előtt átszakította a gátat. Csaknem 1000 iskolát zártak be Queensland délkeleti részén, és az embereket utasították, hogy aki teheti, távmunkában dolgozzon. Az államban a vonatok, buszok és kompok közlekedését is felfüggesztették.

Az árvíz már több halálos áldozatot is követelt Ausztráliában, több ezer embert evakuálni kellettForrás: MTI/AP/Fraser-parti Regionális Tanács/-

A viharnak már 8 halálos is áldozata van, köztük egy 34 éves férfi, aki megpróbált kiúszni vízbe merült autójából. Egy másik embert a járművével együtt sodorta el a víz Új-Dél-Wales államban, egy 59 éves férfit pedig gyalogosan volt, amikor elvitte az áradás. A meteorológusok szerint az özönvíz és a zivatarok egész héten folytatódnak majd. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek