Divat lett forgatási helyszíneken fosztogatni

Legutóbb a Párizs közelében forgató Lupin című francia sikersorozat újabb évadát forgató stábot rabolták ki álarcos banditák február 25-én. Az akciót mintegy 20 símaszkos rabló hajtotta végre, akik pirotechnikai rakétákat robbantva rontottak rá a filmforgatás résztvevőire Nanterre párizsi előváros Pablo-Picasso negyedében - olvasható az MTI hírében.

Filmforgatás Párizsban, nem messze a Notre-Dame katedrálistól - illusztrációForrás: Grzegorz Czapski / Shutterstock.com

A helyszínen jelen volt a Netflix-sorozat főszereplője, Omar Sy francia filmsztár is. Szerencsére a rajtaütésben nem sérült meg senki, de a banditák mintegy 300 ezer euró (110 millió forint) értékű felszerelést zsákmányoltak. A támadás hírét a Netflix műsorszolgáltató is megerősítette.

Omar Sy Netflix-előfizetők tízmillióit hódította meg a Maurice Leblanc francia író által 1905-ben kitalált úri betörő, Lupin alakjában, de a sorozat másik nagy előnye, hogy Párizst és különböző kerületeit teljesen más oldaláról mutatja be, mint eddig a nézők megszokták. 

A Korona kellékeit is meglovasították

Egy hete, február 16-án pedig a Korona című sorozat forgatási helyszínéről, Dél-Yorkshire-ből érkezett bejelentés, miszerint a Netflix-sorozat Doncasterben parkoló autóit feltörték és 150 ezer font (66 millió forint) értékű, kellékként használt régiséget loptak el a stábtól -  idézte a BBC hírportálja a helyi rendőrség közleményét.

Az ellopott régiségek között volt egy ritka Fabergé-tojás másolata, melynek eredetijét II. Erzsébet nagyapja, V. György vásárolta 1933-ban. A cég elmondása szerint pótolják a kellékeket, nem várható, hogy az 5. évad forgatása leáll, de remélik, hogy a tárgyak biztonságban visszajutnak majd hozzájuk. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek