Halálos áldozatai is vannak a madagaszkári földcsuszamlásoknak

Madagaszkár Analamanga régiója idén sem volt szerencsés az áradások tekintetében. Szinte órát lehetne állítani a heves esőzékes érkezéséhez a területen, amik földcsuszamlásokkal is együtt járnak. Ez a jelenség most sajnos az egész régióban igen sok helyen jelentkezett, és már idén 10 ember életét követelte. 

Ezeket a menekülteket a főváros egyik gimnáziumában szállásolták el, ahova mintegy 1000 ember fér be, de eddig a hatóságok már 8400 menekültet számoltak össze Antananarivo 18 menedékhelyénForrás: AFP/Rijasolo

Tavaly és az azt megelőző évben is kiterjedt áradásokkal kellett szembe nézniük a helyieknek. Csak egyetlen éjszaka alatt több mint 75 mm csapadékot regisztráltak a területen, mely villámáradásokat is kiváltott, de a folyók szintjét is veszélyes mértékben megemelte.

A Sisaony folyóra piros riasztás lépett életbe, ami érthető is, hiszen fél óra leforgása alatt 68 centiméterrel emelkedett meg a vízszint. 

A heves esőzések a fővárosban, Antananarivoban kifejezetten sokszor okoznak katasztrófákat. A városban ugyanis meredek lejtőkre is építkeznek az emberek, ezeken pedig a talaj az eső hatására könnyen elfolyósodik és megindul. Az elmúlt napok heves esőzéseit és a fővárosi vízszint-emelkedést követően számos városrészt teljesen elöntött a víz; a lakók szerint egyes házakban már 1 méter  magasan áll. Ráadásul az esőzések még koránt sem értek véget – írja a koponyeg.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek