Hidegfronti hatásokra számítsanak a frontérzékenyek

Hétfőn hidegfront érkezik, melynek hatására észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, és délutántól szórványosan alakul ki zápor, havas eső zápor, északkeleten hózápor is. Az északnyugati szél nagy területen fokozódhat viharossá. 4 és 10 fok között alakul majd a hőmérséklet.

Ha már tél van, legaláb egy ilyen pici hóember kijöhetne a hóesésbőlForrás: Ryunosuke Kikuno / Unsplash

Kedden számíthatunk többórás napsütésre, de a Dunántúlon lehetnek felhősebb tájak. Számottevő csapadék nem alakul ki. Délutánig erős marad az északnyugati szél, majd mérséklődik a légmozgás. +5 fok köré esik vissza a hőmérséklet.

Szerdán hajnalra ködfoltok képződnek, melyek a reggel folyamán feloszlanak. Ezt követően változóan rétegfelhős idő valószínű, csapadék nélkül. A délnyugati szél megélénkül. +5, +6 fok körüli értékeket mérhetünk.

A hidegfront csütörtök reggeltől okoz erősen felhős időt, illetve délutántól záporokat, majd hózáporokat. A Tiszántúlon tartósabb hóesés is lehet. Megerősödik az északnyugati szél. Egyelőre marad a +5 fok körüli maximum - írják a Köpönyeg előrejelzésében.

Péntek többfelé erős, olykor már viharos északnyugati szélre van kilátás. Hózápor elszórtan fordul elő. Reggel -5, délután már csak +2°C körül alakulhat a hőmérséklet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek