Már 10 halottja van a brazil sziklaomlásnak

Szikla zuhant több kirándulóhajóra szombaton a brazil Minas Gerais államban. Vasárnap délutánra már 10 halottat számláltak a hatóságok, írja a cnn.com, az Agência Brasil állami hírügynökségre hivatkozva. Íme, a hátborzongató jelenet!

A balesetben legalább 32-en megsérültek, közülük 23 embert könnyű sérülésekkel már szombaton hazaengedtek, két embert nyílt törésekkel kezelnek, mondta Pedro Aihara, a Minas Gerais-i tűzoltóság szóvivője.

A hatóságok vasárnap azon dolgoztak, hogy azonosítsák a halottakat. Ez a munka még határozatlan ideig folytatódik.

A Minas Gerais tűzoltóság által kiadott kép azt a területet mutatja, ahol a szikladarab leomlott, és több turistahajóra zuhantForrás: AFP/Handout

Minas Gerais államban, amely egy tengerparttal nem rendelkező terület Délkelet-Brazíliában, ahol a közelmúltban heves esőzések voltak tapasztalhatók. Pénteken a brazil Országos Meteorológiai Intézet vörös figyelmeztetést adott ki a régióra, miután napi 100 milliméternél több csapadékot jósolt legalább négy napon át. Minas Gerais kormányzója, Rómeu Zema szerint a heves esőzések okozták a szikla meglazulását a Furnas-tónál.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek