Ötméteres hó szakadt rá Kaliforniára

Két hete arról számoltunk be, hogy özönvízszerű eső hullott Kaliforniára, 27-én pedig közel ötméteres hó esett az államban, és még további havazás is várható - írja a kion546.com.

A behavazott Highway 50 a Tahoe-tónálForrás: AFP/-

Albert Hammond 1972. októberében jelentette meg örökzöld slágerét, melynek címe It Never Rains in Southern California - vagyis Dél-Kaliforniában sohasem esik. Lehet, hogy eső akkor is ritkán hullott Kaliforniára, de nagy havazás akkoriban is előfordult. 1970. decemberében például 4,56 méter magas hó esett az állam fővárosához, Sacramentóhoz közeli Donner-hágónál. Idén december 27-én azonban még ennél is több hó esett, mely végül 4,91 méteres magasságig ért.

A Los Angeles Times képei alátámasztják a helyi rádiók jelentéseit a drámai úthelyzetről. Számos kisebb utat, autópályát le kellett zárni a hó és jég súlya miatt kidőlt fák, elakadt autók, sőt, lavinák miatt. A hatóságok arra kértek mindenkit, hogy ne keljenek útra, amíg nem tisztítják meg az utakat. A kaliforniai média pedig arra buzdítja hírfogyasztó közönségét, hogy üzenetekben fejezzék ki hálájukat a tűzoltóknak, rendőröknek és útfenntartóknak.

San Francisco belvárosában csak 4 fokot mértek december 27-én, kedden reggel, ami új szintén új rekord. A Friscótól 647 kilométerre délebbre fekvő Los Angelesben (még) nem ilyen zord a helyzet, de az ottaniak, akik megszokták, hogy az örök tavasz városában mindig fürödhetnek a tengerben, szörfözhetnek és vitorlázhatnak, most behavazott hajókat találtak a yacht-kikötőkben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek