Egy kolumbiai repülőtéren pokolgépek robbantak, több áldozat is van

Hárman életüket vesztették kedden a kolumbiai Cúcuta határváros nemzetközi repülőterén elkövetett két robbantásban – közölte a helyi rendőrség a Twitter-oldalán.

Katonák a Camilo Daza nemzetközi repülőtéren elkövetett két robbantás után a kolumbiai Cúcuta határvárosban 2021. december 14-énForrás: MTI/EPA/EFE/Mario Caicedo

Az első áldozat az elkövető volt, aki akkor vesztette életét, amikor megpróbált átjutni a Camilo Daza repülőtér kerítésén, és működésbe lépett a robbanószerkezet. A másik két halott esetében két rendőrről van szó, akik az első robbantást követően egy elhagyott csomagot vizsgált át, amikor működésbe lépett a második pokolgép. A repülőtéren történtek következtében felfüggesztették, illetve elhalasztották a légi járatokat, írja az MTI.

Iván Duque kolumbiai elnök gyáva terrorcselekményről írt a Twitteren. Az utóbbi hónapokban és években ismételten követtek el merényleteket a karhatalom, illetve közintézmények ellen, ezeket gyakran a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) nevű egykori gerillaszervezet szakadár csoportjai vagy a még mindig aktív Nemzeti Felszabadítási Hadsereg (ELN) gerillaszervezet számlájára írják.



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek