Ismét szigorít az Egyesült Királyság az omikron variáns miatt

Jövő héttől szigorít a brit kormány a koronavírus-járvány elleni intézkedéseken, mivel az Egyesült Királyságban rohamosan terjed az új omikron variáns. Boris Johnson miniszterelnök közölte, hogy hétfőtől, aki teheti, az dolgozzon otthonról, péntektől pedig kötelezővé válik a maszkviselés a tömegközlekedéseken, a színházakban és a mozikban. A szórakozóhelyeken és a zárt közösségi terekben pedig kötelezővé teszik az oltási igazolvány felmutatását – írja cikkében a The Guardian.

Boris Johnson miniszterelnökForrás: Tolga Akmen / AFP

Az intézkedések kiegészítik a már meglévő korlátozásokat, miszerint oltottságtól függetlenül 12 év felett mindenkitől megkövetelik a beutazás előtti negatív PCR- vagy antigén tesztet, amit az érkezés előtt 2 nappal kell elvégezni. 

Azoknak, akik nem rendelkeznek teljes védettséggel, a beutazáshoz szükséges teszten felül további két PCR-tesztet kell elvégezniük a beutazást követő 10 napos házi karantén 2. és 8. napján. Akik pedig teljes védettséggel rendelkeznek, a beutazást követően egy darab PCR-tesztet kell elvégeztetniük, és csak negatív eredmény esetén hagyhatják el a karantént. 

A londoni Oxford Street december 4-énForrás: AFP/Daniel Leal

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek