Betiltják a táncot az ünnepek alatt Franciaországban

Franciaországban tilos az éttermekben és a bárokban táncolni az alatt a négy hét alatt, amíg az éjszakai szórakozóhelyek nem nyithatnak ki. A francia kormány még hétfőn meghozott döntése értelmében a diszkók péntektől január 6-ig nem fogadhatnak vendégeket. A szerdai közlés szerint ezen időszak alatt a tánc tiltása a bárokra és az éttermekre is vonatkozik. Utóbbiak ugyanakkor korlátozások nélkül nyitva tarthatnak – írja az MTI.

A diszkók 16 havi zárvatartás után július 9-én nyithattak újra, és védettségi igazolással (oltási igazolással vagy 24 óránál nem régebbi negatív teszttel) voltak látogathatóak. A kormány jelezte, hogy a diszkók tulajdonosainak kártérítést fizet a következő négy hét bevételkiesése miatt. Kifogásolják azonban az érdekeltek, hogy más terekben továbbra is engedélyezett az ünneplés, illetve a fiataloknak a bulizás.

Már megint minket zárnak be, azaz 1200 diszkót. Mi nem alamizsnát kérünk, hanem dolgozni szeretnénk – mondta egy tulajdonos kedden Emmanuel Macron államfőnek, amikor a járókelőkkel beszélgetett a közép-franciaországi Vierzonban tett látogatásán.

Nem szabad azt hinni, hogy megbélyegezzük önöket. Az éttermekkel és a bárokkal ellentétben, ahol ülnek az emberek, az éjszakai szórakozóhelyeken az idő nagy részében nem az asztal körül vannak. Megígérem, hogy megpróbálunk a lehető leghamarabb újranyitni.

– felelte erre az elnök. Jean Castex miniszterelnök azzal is indokolta a diszkók bezárását, hogy bár a zárt terekben kötelező a maszkviselés, az éjszakai szórakozóhelyeken ezt nehéz betartatni.

Címlapkép forrása: bridgesward / Pixabay

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek