Úttörő lépést tett a világ egyik legismertebb divatmagazinja

Kitiltja az állati szőrméket az Elle divatmagazin világszerte megjelenő 41 kiadványából, valamint internetes és közösségi oldalairól is, hogy ezzel fellépjén az "állatokkal szembeni kegyetlenség ellen" - olvasható az MTI hírében.

A kép csak illusztrációForrás: Shutterstock.com / photoagent

A Franciaországban alapított magazin nemzetközi hálózatának vezetője, Valéria Bessolo Llopiz azzal indokolta a döntést, hogy az állati szőrmék felhasználása már nincs összhangban a magazin értékrendjével. A szőrmék kitiltásával az Elle a maga területén nemzetközi szinten is úttörő lépést tett a környezetvédelmi és állatvédelmi kérdések tudatosításában. De ettől még nem tűnnek el a szőrmék a magazinból, csak egy fenntartható, innovatív alternatíva jelenik majd meg helyettük.

A magazin egyébként nem szőröz. A szőrme tilalma az Elle-ben a szerkesztett oldalakra és a hirdetésekre egyaránt vonatkozik, és 13 kiadásában már él a szőrmetilalom, 2022-től további 22 kiadványban lép hatályba, 2023-tól pedig a fennmaradó lapokban.

A kiadványnak világszerte 33 millió olvasója van, és havonta 100 millióan látogatják internetes oldalát, így ha az Elle száműz valamit az oldalairól, nagy a valószínűsége, hogy annak tényleg lesz foganatja a vásárlások táján is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek