Tönkremehetnek a karácsonyi vásárok árusai

A járvány miatt egyik karácsonyi vásárt a másik után tiltják be Európában. Ez a városlakóknak és a turistáknak komoly kellemetlenség, de az árusoknak sokszor maga az üzleti csőd. Egy polgármester haragosan felszólalt értük - olvasható novinky.cz cikkében.

Karácsonyi vásár az Óváros téren még 2018-banForrás: Shutterstock.com / Jiri Foltyn

Zdenek Hrib, Prága polgármestere felháborítónak és észszerűtlennek nevezte az adventi vásárok betiltását Csehországban. A szigorítás ugyan nem merészkedett el odáig, hogy az utcai fenyőfavásárokat is betiltsa, és ne lehessen pontyot vásárolni a karácsony esti vacsorához, de az megtörtént, hogy a nyilvános helyeken megtiltották az alkoholfogyasztást. Hrib kártérítést követel az árusoknak, akik nem csak helypénzt fizették ki jó előre, hanem standjaikat is felépítették már, ráadásul árukészletük jelentős részét hitelre vették.

A rajtuk maradó eladatlan portéka egészen biztosan csődbe viszi a többségüket - jelezte a polgármester. Önmagának ellentmondó intézkedésnek nevezete, hogy a szabadtéri vásárokat betiltották, de az ugyanazon tereken álló bevásárlóközpontok nyitva maradhatnak. A tiltás annak ellenére is megtörtént, hogy a vásárok rendezői felkészültek a járványügyi előírások betartására, és az oltási bizonyítványok ellenőrzésére.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek