Az Egyesült Államok megnyitotta kapuit a beoltott nemzetközi utazók előtt

Az Egyesült Államok november 8-tól szélesre tárja kapuit a beoltott nemzetközi utazók előtt, sok olyan látogatót üdvözölve, akiket 20 hónapja kizárt az országból.

Sokak álma vált valóra, hogy ugyan korlátozásokkal, de újra látogatható az Amerikai Egyesült ÁllamokForrás: Leonhard Niederwimmer/Pixabay

Morgan Durrant, a Delta szóvivője szerint sok, hétfőn érkező Delta-járat 100 százalékig megtelt, ahogy a következő hetekben is. A Deltánál 450 százallékkal nőtt a nemzetközi foglalások száma az Egyesült Államok újranyitásának bejelentése óta eltelt hat hét alatt. A kikötői hatóságok a következő két hónapban fokozatos növekedésre számítanak a repülőtereken.

A beoltott légi utazóknak negatív Covid-19-tesztre is szükségük van.

A 18 év alatti gyermekek mentesülnek az oltási kötelezettség alól, de a vizsgálatot minden 2 éves és annál idősebb, teljesen beoltott légi utasnak kötelező elvégezni, állampolgárságtól függetlenül. Az Egyesült Államokba utazóknak a járatuk indulását követő három napon belül negatív Covid-19-tesztet kell végezniük. A magyar utazók ide kattintva olvashatják el az USA-ba történő be- illetve kiutazásra vonatkozó jogszabályokat.

Az Egyesült Államok nagyrészt megnyitott, bár még mindig vannak állami és helyi korlátozások.

Például Hawaii-n, Illinois-ban, Új-Mexikóban, Nevadában, Oregonban és Washingtonban maszkot kell viselni a beltéri nyilvános helyeken. Egyes városokban, köztük New Yorkban és San Franciscóban oltási igazolvánnyal rendelkezők mehetnek csak a beltéri nyilvános terekbe, beleértve az éttermeket is.
Hawaii – ahol a legszigorúbb beutazási követelmények voltak az Egyesült Államokban, – mostantól igazodni fog a nemzetközi légi közlekedésre vonatkozó új szövetségi szabályokhoz.

Megnövekedett várakozási időre lehet számítani Kanada és Mexikó forgalmas szárazföldi határátkelőin is. Mindez azt jelenti, hogy a felkészülés és a türelem kulcsfontosságú lesz az Egyesült Államokba tartó nemzetközi utazók számára – írja a CNN.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek