A hercegnő a szerelemért még az uralkodói címéről is lemondott

A japán császári udvar ügyeivel foglalkozó kormányügynökség október 26-án közölte, hogy Mako japán hercegnő férjhez ment Komoru Keihez, volt egyetemi hallgatótársához, és így elveszítette császári státuszát, mivel férje közember.

Komuro Mako és Komuro KeiForrás: The Yomiuri Shimbun via AFP

Naruhito császár 30 éves unokahúga a császári szertartást is megvétózta, és az esküvő egy egyszerűbb formája mellett döntött. Ő lett a császári család első olyan tagja, aki visszautasította azt a 150 millió jenes (412,5 millió forintos) összeget is, amely az esküvő miatt, a császári státuszról lemondó hercegnőnek jár - írták az MTI hírében.

Az esküvőt követően a pár rövid sajtótájékoztatót tartott, ahol Mako elnézést kért a kellemetlenségekért, amit a házassága bárkinek okozott. Miközben szerelmet vallott férjének, úgy fogalmazott: "Nagyon sajnálom az okozott kellemetlenséget, és hálás vagyok azoknak (...), akik továbbra is támogatnak".
"Kei nekem pótolhatatlan - a házasság szükséges döntés volt számunkra" - fűzte hozzá.

Mako hercegnő Naruhito császár öccsének, Akisino hercegnek és Kiko hercegnőnek az elsőszülött gyermeke, Keit pedig egyedülálló édesanyja nevelte. A 30 éves fiatalember New Yorkban ügyvédnek tanult, és ott is kapott állást egy ügyvédi irodánál. A házasság ellen nagyon sokan tüntettek Tokió utcáin és többek között azt is kifogásolták, hogy a pár New York városában telepedik majd le, miután a volt hercegnőnek elkészül élete első útlevele - írták a Reuters.com oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek