Lángokban állt a négycsillagos nyíradonyi hotel tetőszerkezete

Vasárnap este tűz ütött ki egy hotelben Nyíradony-Tamásipusztán, az Akácos úton. Teljes terjedelmében ég az épület tetőszerkezete, összesen nyolcvanöt ember hagyta el az épületet – olvasható az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) weboldalán.

A tamásipusztai Borostyán Med Hotel kigyulladt tetőszerkezete lángol 2021. október 17-énForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A Hajdúpress információi szerint a tamásipusztai Borostyán Med Hotelről van szó, ahonnan többen köntösben menekültek ki, számukra melegedőbusz érkezett a szállodához. A helyszínre érkező tűzoltók este fél nyolc után kezdték el az épület oltását egy vízsugárral, akkor a jobb első bástya tetőszerkezetének maradványát sikerült is eloltani. 

A lap eddig meg nem erősített információk alapján arról ír, hogy a tüzet a nagyteremben lévő kandalló okozta, feltehetően onnan terjedhettek tovább a lángok. 

Az ötös fokozatúra minősített tűzhöz nagy erőkkel vonultak ki debreceni, nyíradonyi és szakolyi tűzoltók, a szálloda épületét 85 embernek kellett elhagyniaForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Este 21 óra után 3 perccel újabb közleményt adott ki az OKF, mely szerint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja az oltást, és összesen kilenc település 64 tűzoltója dolgozik azon, hogy megfékezzék a lángokat. Mintegy három-négyezer négyzetméterre terjed ki a tűz, amelyet a földről hat, a magasból pedig további három vízsugárral oltanak a nyíradonyi, a debreceni, a hajdúböszörményi, a nyírbátori, a hajdúszoboszlói, a nyíregyházi, a fehérgyarmati és a berettyóújfalui hivatásos, valamint a szakolyi önkormányzati egységek.

FRISSEBB: A hétfőn 0 óra 46 perckor kiadott OKF-közlemény szerint a tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését, a hajnali órákra sikerült eloltani a tüzet. Az épületet átvizsgálták, és a földszinti helyiségekből nagy értékű orvosi felszereléseket mentettek ki.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek