22 ember tartózkodott a Tatárföldön lezuhant utasszállítón, sok az áldozat

Lezuhant egy sportejtőernyősöket szállító L-410-es könnyű utasszállító repülőgép a tatárföldi Menzelinszk városánál – közölte az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma vasárnap.

Az Orosz Nyomozó Bizottság által közzétett felvételen egy nyomozó sétál az L-410-es repülőgép lezuhanásának helyszínéreForrás: RUSSIAN INVESTIGATIVE COMMITTEE / SPUTNIK VIA AFP

A balesetnek 16 halálos áldozata és 6 túlélője van. A gépen, amely röviddel a felszállás után zuhant le, kétfős legénység mellett 20 ejtőernyős tartózkodott. A sérülteket Kazany és Naberezsnije Cselni kórházaiba szállították. A túlélők állapota súlyos.

A TASZSZ hírügynökség egy meg nem nevezett légügyi forrásra hivatkozva azt írta, hogy a katasztrófához a gép túlterheltsége vezetett.

Vizsgálják emellett, hogy nem műszaki hiba történt-e az 1987 óta üzemeltetett repülőn.
Az L-410 Turbolet a Let Kunovice csehszlovák repülőgépgyártó vállalat által kifejlesztett 19 személyes, két légcsavaros, gázturbinával felszerelt, felsőszárnyas utasszállító repülőgép. Személy- és teherszállításra egyaránt alkalmazzák polgári és katonai üzemeltetők. Oroszországban az első ilyen típusú gépet 2018-ban gyártották, a jekatyerinburgi Urali Polgári Repülési Üzemben (UZGA), amely évi húsz L-410-es összeszerelésére képes.

Közelebbről nézve jól látható, hogyan roncsoldótt szép a kisgépForrás: AFP PHOTO / RUSSIAN EMERGENCY MINISTRY

Tatárföld vezetője, Rusztam Minnyihanov október 11-re gyásznapot hirdetett ki. A köztársaság kormánya támogatást helyezett kilátásba az áldozatok és a sérültek hozzátartozóinak, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek