Megtalálták a hatfőnyi személyzettel eltűnt orosz repülőgépet

Szerdán eltűnt a radarernyőkről egy An-26-os repülőgép az orosz Távol-Keleten, a fedélzetén hatfőnyi személyzettel. Ma Habarovszk közelében megtalálták a repülő roncsait.

Ilyen volt az eltűnt An-26 repülőgép - illusztrációForrás: Marko Stojkovic/Wikipedia

A gép a habarovszki reptér pályáit és földi rendszereit ellenőrizte. Akkor szakadt meg vele a kapcsolat, amikor a létesítménytől 38 kilométerre, a Hehcir természetvédelmi terület felett repült. Az An-26-os felszállása problémamentes volt, és a pilóták később sem jelentettek műszaki meghibásodást. A gép nem adott le vészjelet.

A gép maradványaira orosz hírügynökségi jelentések szerint egy hegygerincen, a Szpartak sítábor közelében bukkantak rá.

Az időjárási feltételek csütörtökig nem tették lehetővé, hogy mentőhelikopter szállhasson le a baleset helyszínének közelében. A repülő a bolsehehciri természetvédelmi területen, a Korfovszkoje községhez vezető úttól három kilométernyire járt szerencsétlenül. A gépen hat ember tartózkodott: a pilóta és a reptéri létesítmények műszaki állapotát ellenőrző szakemberek. Sorsukról egyelőre nincs információ. A szerencsétlenség körülményeinek kivizsgálására eljárás indult. A balesetet feltételezések szerint időjárási körülmények okozhatták, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek