Egy nőt találtak a horvát tengerparton, aki nem tudja megmondani, kicsoda

Vasárnap délelőtt 10 órakor Krk-szigeténél, Soline falu közelében egy halász vette észre, hogy egy hatvanas éveiben járó nő ül a sziklákon, akinek arcán és testén vágások és zúzódások nyomai láthatók. A halász attól tartott, hogy csónakja zátonyra futhat, ha maga próbál a nő segítségére sietni, így inkább a rendőrséget riasztotta, akiknek szárazföldön több mint 3 kilométert kellett gyalogolniuk, hogy elérjék a bajba jutottat - adta hírül a guardian.com, ahol a nőről készült kép is látható.

Krk-sziget - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Andrew Mayovskyy

A nő körülbelül 150 centi magas, vállig érő, barna haja van, rózsaszín szalmakalapot, csíkos felsőt és sötét nadrágot viselt. Nem voltak nála sem dokumentumok, sem telefon, amely lehetővé tette volna az azonosítását. Úgy tűnt, hogy már több éjszakát töltött azon a területen, ahol egyébként gyakran fordulnak elő medvék és vaddisznók is. A nő annyira gyenge volt, hogy segítség nélkül inni sem tudott, a fiumei kórházba szállították.

Mint az egyik helyi lakos elmondta, nagyon furcsának találja, hogy a nő egyáltalán eljutott az öbölnek erre a nagyon nehezen megközelíthető részére, ahol a borotvaéles sziklák még a cipő talpát is elvágják. Hozzátette, hogy egy átlagember biztosan nem tudta volna teljesíteni ezt a távot, ehhez kivételes erőre van szükség. Egy másik soline-i lakos azt mondta, a nő korábban nem tartózkodott a faluban, mert akkor ismerős lenne az arca. Egy másik úgy vélte, eltévedhetett túrázás közben, talán elesett, megsérült, és elvesztette az emlékezetét egy fejsérülés miatt.

A rendőrség átnézi az eltűnt személyek nyilvántartását, és körbejárja a közelben lévő szállodákat, apartmankomplexumokat, kempingeket a nő fényképével abban a reményben, hogy valaki felismeri. Hasonló eset történt egyébként Andreas Grassl német zongoraművésszel 2005-ben, akire egy kenti tengerparton találtak, és öt hónapot töltött kórházban, ahol emlékezetkieséses pszichológiai problémával kezelték.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek