Így változnak októbertől a belépés feltételei Angliában

Október 4-től teszt nélkül léphetnek be Angliába azok, akik mindkét oltást megkapták, és nem vörös, vagyis nem magas járványkockázatú országból érkeznek - adja hírül az MTI. Egy későbbi októberi időponttól az angliai érkezés után sem kell PCR-tesztnek alávetniük magukat az említett utazóknak, hanem elég lesz egy sokkal olcsóbb gyorstesztet elvégezniük. Ha ez pozitívnak bizonyul, akkor el kell végeztetni egy PCR-tesztet, de a jelenlegi szabályozástól eltérően ez ingyenes lesz.

Érkezők a Heathrow-n még a nyáronForrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Október 4-től emellett megszűnik a zöld és a sárga járványkockázati besorolás, mely utóbbiba jelenleg Magyarország is tartozik, és csak a vörös kategória marad meg. A vörös kategórián kívüli országokból így egyszerűbben lehet majd beutazásni.

A tesztenyhítés azokra vonatkozik majd, akik az utazás időpontja előtt legalább két héttel megkapták az oltás második adagját is. Az Európai Unióból érkezőktől olyan vakcinát fogadnak el a belépésnél, amelyet az EMA engedélyezett.

Az előírások enyhítése egyelőre csak Angliára vonatkozik, az Egyesült Királyság többi országának - Skócia, Wales, Észak-Írország - kormányai saját hatáskörükben döntenek arról, hogy követik-e az angliai módosításokat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek