Késelés történt a tokiói metrón

Egy férfi késsel támadt utastársaira egy tokiói metrón péntek este, tíz embert megsebesített. A 36 éves gyanúsított azt mondta a rendőrségnek, dühítette, hogy "boldognak tűnő" nőket látott, és meg akarta ölni őket. Az egyik áldozat, egy diáklány súlyosan megsérült, a többi ember könnyebb sérüléseket szenvedett. Az utasok pánikban próbáltak átmenekülni másik kocsiba - adja hírül a bbc.com.

A kép illusztrációForrás: ArtWell/shutterstock.com

A vezető azonnal leállította a járművet, miután meghallotta a dulakodás zaját a kocsik belsejéből. A gyanúsított akkor a vágányra ugrott és elmenekült, a vonat személyzete a síneken vezette el az utasokat a legközelebbi állomásig. Kilencet sérültet kórházba szállítottak, egy áldozat elhagyta a helyszínt.

A késelő később bement egy boltba, és közölte az ott dolgozókkal, hogy ő "az a gyanúsított, aki a hírekben szerepel", és belefáradt a menekülésbe. A rendőrség megerősítette, hogy elfogott egy 30-as éveiben járó férfit, de nem közölt további részleteket.

Japán a világ egyik legbiztonságosabb országa, ahol ritkán történnek erőszakos bűncselekmények, ráadásul most azt olimpia miatt még szigorúbb biztonsági intézkedések vannak érvényben Tokióban. Az elmúlt években mégis számos késes támadás történt az országban, 2019-ben például egy buszra váró iskolás csoportra támadt rá Kavaszakiban, két ember megölt, és 18-at megsebesített.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek