Konfliktus gyűrűzik az EFOTT szervezői és Velence városa között

Velence Város Hivatalos Oldala pénteken osztotta meg a hírt Facebook-oldalán, mely szerint az EFOTT fesztivál a korábbi helyszínétől néhányszáz méterre, Sukoró területére költözött, azonban, mint írják, az esemény időpontjával, megszervezésével kapcsolatban sem Sukoró, sem az EFOTT nem tájékoztatta Velence Város Önkormányzatát. 

Efott fesztiválForrás: Efott

Mint kifejtik, a tárgyalások során az Önkormányzat egyértelművé tette azt, hogy a helyszínre vezető Evezős út, amiképp az Ófalu és a Bencehegy úthálózata önmagában nem képes kezelni a napi 30-35 000 főnyi forgalmat, ahogy a város sincsen felkészülve arra, hogy közterületei parkolóvá, utcái, terei wc-vé és szemétteleppé alakuljanak át". 

"A tárgyalások célja az volt, hogy ez az állapot megszűnjön és szabályozva legyen az EFOTT területére való bejutás. Ez a lehetőség Sukoró felől minden korlátozás nélkül adott" - írja az oldal, majd a poszt így folytatódik: "Velence Város felel a közutak és a forgalom biztonságáért, ezért valós megállapodási szándék hiányában az egyetlen fennmaradó megoldást kellett választani, az Evezős út forgalmi rendjének ideiglenes megváltoztatását. Erre vonatkozóan részletes tájékoztatást adunk a velenceieknek és városba érkezőknek a helyszínen kiplakátolva, KRESZ táblákkal kijelölve, illetve a városi kommunikáció elektronikus felületein". A bejegyzés azzal zárul, hogy az Önkormányzat mindezek ellenére továbbra is nyitott egy ésszerű és méltányos kompromisszum mentén létrejövő megegyezésre". 

Az EFOTT videóval reagált a hírre, melyben a szervezők nevében Maszlavér Gábor beszél, aki azt mondja, Velence város önkormányzata tovább nehezíti a fesztivál életét azzal, hogy augusztus 2. és 20. között le szeretné zárni a fesztiválra vezető utat. A fesztiválszervező visszautasítja a kijelentést, mely szerint a szervezők nem voltak kompromisszumkészek. Mint mondja, 2019 óta folyamatosan keresték az egyeztetési lehetőséget a velencei városvezetéssel, és javaslatot tettek, hogy a 2019-ben bérelt területeket 2021-ben is kibérelnék, a 2019-es ár másfélszereséért, de az önkormányzat több mint tízszeres árat szeretett volna kérni. Álláspontjuk szerint az útlezárás teljesen jogszerűtlen, szükségtelen és balesetveszélyes, mert az útszakaszt nemcsak a fesztiválozók használják.

Mint mondja, az egész történet pár száz méterről szól a szóban forgó úton, ami helyett egy 8 kilométeres terelőutat jelöltek ki. A szervezők azt kérik a képviselőtestülettől, hogy vonják vissza a határozatot. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek