Közel háromórás átkelési időre kell számítani Röszkénél

Megnövekedett a várakozási idő a Röszke autópálya-határátkelőhely ki- és belépő oldalán is a személyforgalomban. A dinamikusan megnövekedett forgalom miatt 2021. július 29-én reggel három órát kell várakozniuk a kilépni szándékozóknak, míg két órát az országba belépőknek. Célszerű a közúti átkelőket igénybe venni – írja a police.hu.

Autósorok a röszkei határátkelőhelyen - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Nikola Obradovic

Az utazók a gyorsabb határátlépés érdekében Szerbia vonatkozásában, a Tompa és Hercegszántó átkelőket választhatják, ahol kisebb várakozási idővel kell számolni és 24 órás nyitvatartással működnek. Emellett a Bácsalmás, Bácsszentgyörgy, Tiszasziget, Kübekháza, Ásotthalom és Röszke közúti határátkelőhelyeket is célba vehetik, melyek 7 órától 19 óráig fogadják az utasokat.
Az átkelők nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről ide kattintva, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

A rendőrség kéri, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze az úti okmányai meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát, vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, és amennyiben szükséges, ne felejtsék otthon gyógyszereiket. Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják a 112-es segélyhívót!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek