Kerékpárosra támadt egy aligátor Floridában

Egy férfi még múlt hétfőn 11 óra körül biciklizett a floridai Stuart település Halpatiokee Parkjában, amikor egy rosszul bevett manőver után vízbe esett – derül ki a Martin megyei seriffhivatal tájékoztatásából. A férfi megcsúszott a kerékpárjával, és egyenesen a vízbe esett, ráadául pechjére pont ott volt az aligátor is. 

A fotó illusztrációForrás: sjones68/Pixabay

A közel 3 méter hosszú állat azonnal megtámadta a biciklist, aki olyan súlyosan megsérült, hogy helikopterrel kellett kórházba szállítani. A kisfilmben egy szemtanú, egy kerekpáros klub tagja, és az állatbefogó is megszólalt.

John Davidson állatbefogó elmesélte, hogy 10 méterre ült a parttól az aligátor, amikor ő megjelent, de sikerült elkapnia a termetes hüllőt, amit egy másik partszakaszra helyeznek át. Feltételezése szerint a nőstény aligátor a fészkét őrizhette, így mindenképpen igyekeznek felkutatni a kicsinyeit is. A Florida Wildlife Commission adatai szerint tavaly 12 olyan esemény történt, amikor aligátorok haraptak meg embereket Floridában, de szerencsére egyik támadás sem volt halálos kimenetelű – írja az Evening Standard.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek