Több embert jogosulatlanul juttatott védettségi igazolványhoz egy orvosi asszisztens

A gyanú szerint egy orvosi asszisztens és több társa olyan embereket juttattak védettségi igazolványhoz, akiket nem oltottak be koronavírus elleni védőoltással.

A kép illusztrációForrás: Nattakorn_Maneerat/pixabay.com

A Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése alapján folytat nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya H. S. Mónika és két társa, S. Jennifer és L. Istvánné ellen, akik a gyanú szerint április 9. és június 15. között jogosulatlanul és engedély nélkül több olyan embert is védettségi igazolványhoz juttattak, akik nem kaptak koronavírus elleni oltást.

A társaság két tagja, a 25 éves S. Jennifer és a 43 éves L. Istvánné a jelentkezőket toborozta, az orvosi asszisztensként dolgozó 37 éves H. S. Mónika pedig azok adatait elektronikusan rögzítette az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér elnevezésű információs rendszerbe. A rendelkezésre álló adatok szerint az igazolványokért cserébe általában 60 ezer forintot kértek.

A BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói az eljárás során a három nő lakásán kutatást tartottak, ahol orvosi bélyegzőt, több millió forintot, 1148 kitöltött regisztrációs nyilatkozatot, oltási igazolásokat, üres oltóanyag ampullákat, jegyzeteket, valamint telefonokat és laptopokat foglaltak le.

A fiatalabb és a két idősebb nőt védettségi igazolással való visszaélés bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A bíróság elrendelte H. S. Mónika és L. Istvánné letartóztatását, míg S. Jennifert bűnügyi felügyelet alá helyezte - derül ki a police.hu híréből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek