Bombát találtak a Lánchíd felújítása közben

II. világháborús bombát találtak a Lánchíd felújítása közben a Duna medrében, a híd Buda felőli pillére mellett. A tűzszerészek a hatástalanítás idejére, június 20-án, vasárnapra biztonsági zárást rendeltek el az alábbi utak környékén (ez valószínűleg azt jelenti, hogy lezárják ezeket az utakat): a Budai alsó rakpart (Várkert Bazár és Jégverem utcai közötti szakasza), a Lánchíd utca (Várkert Bazár és Clark Ádám tér közötti szakaszon), a Bem rakpart (Clark Ádám tér és Jégverem utca közötti szakasza), a Clark Ádám tér teljes területe.

A Lánchíd - illusztrációForrás: danorban/pixabay.com

A Fő utca több lakóházát is el kell hagyniuk a lakóknak, és a Clark Hotelt is kiürítik. A Clark Ádám térre, Bem rakpartra valamint Jégverem utcára néző ingatlanok kiürítése és a terület elhagyása június 20-án (vasárnap) reggel 8 órakor kezdődik, az érintett ingatlanokba várhatóan a késő délutáni órákban lehet visszatérni. A biztonsági zárás ideje alatt a Virág Benedek Ház üzemel befogadóhelyként (1013 Budapest, Döbrentei utca 9.)

A körzetben átmenetileg forgalmi korlátozás is várható, amely érinti a tömegközlekedést is (ezzel kapcsolatban a bkk.hu és a bkkinfo.hu oldala ad majd tájékoztatást - derül ki az 1.kerulet.ittlakunk.hu híréből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek