Kamionnal ütközött egy személyvonat Sátoraljaújhelynél

Hétfő este a Szerencsről Sátoraljaújhelyre 20:21-kor induló személyvonat egy kamionnal ütközött 21:10-kor, nem sokkal azelőtt, hogy beért volna a végállomásra - adja hírül a mavcsoport.hu.

Forrás: facebook.com/Mavinform1

Mint hozzáteszik, az átjáróban a fénysorompó jól működött a balesetkor. A vonaton három utas és három szolgálatot teljesítő vasutas tartózkodott, közülük a mozdonyvezető súlyosan, de nem életveszélyesen sérült meg, őt kórházba szállították. A vonaton mások nem sérültek meg. Az információk szerint a kamion sofőrje is sérülést szenvedett.

Forrás: mavcsoport.hu

Az ütközés következtében a vonat kettészakadt és az egyik kocsi kisiklott, leszakadt a felsővezeték, a sorompó oszlopai kidőltek, a biztosítóberendezés kábelei, az átjáró és a vasúti pálya is megrongálódott. A műszaki mentést követő helyreállítás akár több napot is igénybe vehet, addig pótlóbuszok közlekednek Sátoraljaújhely és Sárospatak között. A hosszabb közúti menetidők és az átszállások miatt 20-40 perccel hosszabb menetidők előfordulhatnak Budapest-Miskolc és Sátoraljaújhely között.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek