Tomboló erdőtűz miatt falvakat és kolostorokat kellett kiüríteni Görögországban

A görög hatóságoknak csütörtök reggelre sikerült biztonságos helyre szállítaniuk azon települések lakóit, ahol a tűzoltók komoly erdőtűzzel küzdöttek szerda este óta. A tűz Görögország déli részén, Korintosz régiójából Attika nyugati részéig terjedt – írja a Reuters.

Forrás: AFP/Louisa Gouliamaki

A lángok Athén fővárosától mintegy 90 km-re, a Korinthoszi-öböl egy kis tengerparti üdülőhelyének erdejében csaptak fel, amely következtében hat falut és két kolostort kellett a hatóság embereinek kiürítenie ma hajnalra, egy másik falu lakóit pedig reggel szólították fel, hogy hagyják el otthonaikat, mert az erős szél keleti irányba tereli a lángokat és várhatóan átterjed a tűz Nyugat-Attikára is. A füstöt Athénból is lehetett látni és szagát érezni.

Forrás: AFP/Louisa Gouliamaki

"Elsősorban olyan településeket érintett a tűz, amelyek 90%-a nyaralóövezet" – mondta Vassilis Vathrakogiannis tűzoltósági szóvivő a Reuters hírügynökségnek, hozzátéve, hogy a tűz erdős területeket és dús növényzetet borított lángokba. Az oltásban 180 tűzoltóval 62 tűzoltóautó vett részt, a munkájukat 17 repülőgép és három helikopter segítette. Halálos áldozatokról nem érkezett hír.

Forrás: AFP/Louisa Gouliamaki
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek