Újabb megállapodás született az oltási igazolvány elfogadásáról

  Mint Szíjjártó Péter Facebook-oldalán bejelentette, Magyarország Horvátországgal is megállapodott arról, hogy a két ország kölcsönösen elfogadja az egymás által kiállított oltási igazolványokat. Szabadon, karantén és tesztelési kötelezettség nélkül közlekedhetnek tehát a két ország között mindazok, akik oltási igazolvánnyal rendelkeznek.

  RabacForrás: Pixabay / Készítette: Walter Kärcher

  A miniszter azt is elmondta, hogy már folynak a tárgyalások más szomszédos országokkal is arról, hogy szabadon utazhassanak azok a magyar állampolgárok, akik már megkapták az oltást.

  Hozzátette, hogy a technikai részletek a konzuli szolgálat honlapján lesznek megtalálhatók. "Az utolsó technikai részleteket egyeztetjük a horvát partnerekkel, és a megállapodás még ezen a héten életbe fog lépni. Onnantól kezdve magyar és horvát állampolgárok oltási igazolvánnyal, korlátozás nélkül utazhatnak a két ország között" - fogalmazott.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek