A BioNTech új vakcina engedélyeztetését készíti elő

  A koronavírus elleni első oltóanyagánál jóval enyhébb hűtést igénylő vakcinájának engedélyeztetésén dolgozik a német BioNTech cég, melyet mínusz 80 helyett csupán plusz 2 és plusz 8 Celsius-fok között lehet tárolni  - jelentette be kedden a vállalat vezérigazgatója az MTI híradása szerint.

  A jelenlegi oltásForrás: Public Domain/Lisa Ferdinando/commons.wikimedia.org

  A BioNtech az amerikai Pfizer céggel közösen fejlesztette ki "alapvakcináját", amely igen jó hatáseredményeket mutat a vírus ellen. A hűtést jóval kevésbé igénylő oltóanyag is közös munka eredménye.

  Ugur Sahin, a BioNTech vezérigazgatója kedden Londonban, a Financial Times című brit lap konferenciáján jelentette be az új eredményt. Elmondta azt is, hogy a minimális hűtést igénylő vakcinát fél évig is lehet raktározni az enyhe hőmérsékleten, de a fejlesztés nem csupán a raktározást könnyíti meg, hanem - ami még fontosabb - a szállítást is. Hozzátette, hogy jelenleg a megújult oltóanyag adatdokumentációjának előkészítése folyik, melyet a használati engedélyezésben illetékeseknek fognak bemutatni. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!