Földrengés volt a magyar országhatártól mintegy 25 kilométerre

  Április 20-án helyi idő szerint 00:57-kor 7 km-es mélységben földrengés keletkezett Ausztriában, Wiener Neustadt közelében, a magyar országhatártól megközelítőleg 25 km-re.

  Wiener Neustadt (Bécsújhely)Forrás: DSCN2627/flightlog/commons.wikimedia.org

  A földmozgás erőssége 4,3-as volt a Richter-féle skálán, és Magyarország területén is lehetett érezni. Március 30-án is volt egy 4,3-as földrengés, szintén Wiener Neustadt közelében - írja a Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium Facebook-oldala, ahol arra kérik azokat, akik szintén érezték a földrengés hatását, hogy szánjanak tíz percet az on-line Földrengés-kérdőív kitöltésére.

  Mint az MTI híréből kiderül, épületekben keletkezett károkról egyelőre nem érkeztek jelentések, de a földmozgás tapasztalható volt az osztrák fővárosban, Bécsben, valamint az alsó-Ausztriai Sankt Pöltenben is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!