Lángba borult Fokváros nevezetessége, a Tábla-hegy

  Hatalmas tűz ütött ki vasárnap a dél-afrikai Fokváros nevezetességén, a település látképe fölé magasodó Tábla-hegyen. A városrész feletti lejtőket reggel borították el a lángok, amelyek még este is tomboltak – írja az MTI a mentőszolgálatok közlése alapján.

  A tűz elpusztította egy étterem egy részét, és a közeli egyetem felé terjedt, írta a Twitter közösségi oldalon Fokváros helyi kormányzata. A tájékoztatás szerint az egyetemen tartózkodókat kimenekítették.
  A hatóságok felszólították a környékbeli lakosokat, hogy azonnal hagyják el a környéket.

  A katasztrófavédelmi szolgálat tűzoltó helikopterekkel segítette az oltást. Egy tűzoltó megsérült, de a mentőszolgálatok szerint senki sem halt meg. A szolgálatok szerint a lángokat egy hajléktalan által meggyújtott tábortűz okozta.

  Forrás: AFP/Rodger Bosch

  Dél-Afrikát aszály sújtja, ami növeli a tüzek kitörésének valószínűségét. A Tábla-hegy Fokváros nevezetessége, és védett természetvédelmi terület.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!