A brit uralkodó végre kimozdult Windsor ősi királyi rezidenciájából

A királynő, aki áprilisban ünnepli 95. születésnapját, két nappal azután jelent meg a nyilvánosság előtt, hogy a brit kormány Angliában feloldotta a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére január elején elrendelt kijárási korlátozásokat.

A felvétel a királynő 94. születésnapján, 2020-ban készültForrás: AFP/Toby Melville

E rendelkezésnek II. Erzsébet királynő és férje, a 100. életévében járó Fülöp edinburghi herceg is eleget tett, bár Fülöp - az udvar által közelebbről nem részletezett fertőzéses megbetegedés és szívproblémák miatt - nemrégiben négy hetet kórházban töltött.

Az uralkodó és férje már januárban megkapta a koronavírus elleni oltást, mivel koruknál fogva mindketten a nagy-britanniai oltási menetrend által a legveszélyeztetettebbként meghatározott lakossági csoportba tartoznak. II. Erzsébet királynő az elmúlt egy évben is eleget tett hivatalos kötelezettségeinek, de e programokat jórészt videókapcsolattal bonyolította le.

Az udvar közlése szerint március 31-én az egykori brit gyarmati légierők emlékközpontját látogatta meg a Windsorhoz közeli Runnymede kisvárosban. A létesítményt azoknak az emlékére emelték, akik az egykori brit birodalom légierőinek szolgálatában vesztették életüket a második világháborúban és nincs ismert sírjuk. A királynő szerdai látogatásához az ausztrál királyi légierő létrehozásának századik évfordulója adta az alkalmat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek