Több településen is emelkedik a koronavírus koncentrációja

  A 9. héten számos településen tovább emelkedett a szennyvízminták SARS-CoV-2 koncentrációja, az eredmények megközelítik az őszi járványcsúcs esetében tapasztalt értékeket.

  A kép illusztrációForrás: duxX/shutterstock.com

  Mint a Tisztifőorvos Facebook-oldaláról kiderül, Eger, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Nyíregyháza, Salgótarján, Tatabánya, Veszprém, valamint a vizsgált Budapest környéki települések (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) mintái esetében emelkedő tendenciát látunk, csökkenés egy város esetében sem mérhető.

  A koronavírus koncentrációja ugyanakkor emelkedett értéket mutat Kaposváron, Székesfehérváron, Kecskeméten, Szekszárdon, Budapest északi részén, Nyíregyházán, Tatabányán, Salgótarjában és Győrben.

  Békéscsabán, Miskolcon, Szolnokon, Budapest központi területein, Szombathelyen, Debrecenben, Pécsett és Szegeden a koncentráció mérsékelt, a tendencia pedig stagnáló. Egyetlen településen alacsony az örökítőanyag koncentrációja, Zalaegerszegen, és itt is stagnáló tendenciát láthatunk.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!