Változtak az Ausztriába történő utazás feltételei

Mint Kiss Róbert alezredes az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján közölte, változnak az Ausztriába történő beutazás és az ottani átutazás szabályai, miután Ausztria több más európai országgal egyetemben Magyarországot is a magas fertőzöttségű országok kategóriájába sorolta be.

Határellenőrzés a német-osztrák határon KiefersfeldennélForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Frank Hoermann

Már az osztrák határon ellenőrzik a Németországba utazókat is, és ha a célországba történő beutazás feltételei nem állnak fent, már az Ausztriába történő beutazást is megtagadják. Magyarországról akkor lehet be- és átutazni Németország felé, ha az utazó 48 óránál nem régebben végeztetett PCR-tesztet, és ennek negatív eredményét bemutatja, illetve ha a gépjármű vezetője csak átutazott Magyarországon vagy ha Németországba is csak tranzitálás céljával utazik.

A nemzetközi teherforgalomban részt vevők szintén átutazhatnak, ha Németországban nem terveznek 72 óránál több időt eltölteni.

Mint az alezredes hozzátette, jelenleg jó ütemben lehet közlekedni Magyarország államhatárain, kisebb várakozási idővel kell számolni tehergépjármű-forgalomban: Röszkénél a belépő oldalon 3 órás, Csanádpalotánál 2 órás várakozási időre kell számítani.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek