Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy szomáliai hotel bejárata előtt

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát egy mogadishui szálloda bejáratánál, legalább 17-en meghaltak, többen megsebesültek – írta az MTI vasárnap éjjel a szomáliai főváros rendőrségének közleménye alapján. A merénylet elkövetését az al-Shabaab terroristaszervezet vállalta magára.

Forrás: AFP/Stringer

A rendőrség közlése szerint a merénylő robbanószerekkel megpakolt autóval törte át az Afrik hotel egyik kapuját. A robbantást követően tűzharc alakult ki a behatoló fegyveresek és a szálloda biztonsági személyzete közt, két terrorista életét vesztette, helyszíni beszámolók szerint a tűzharc jelenleg is tart.
Az al-Shabaab a szervezet szócsövének számító Andalus rádióadón keresztül jelentkezett a merénylet elkövetőjeként.

Forrás: AFP/Stringer

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezetnek 2012-ben hűséget fogadó al-Shabaab célja, hogy kiűzze az Afrikai Unió békefenntartóit az országból, valamint megdöntse a Nyugat támogatását élvező mogadishui kormányt, és radikális értelmezésen alapuló saríát (iszlám jogrendet) vezessen be Szomáliában. A dél- és közép-szomáliai területeket ellenőrző dzsihadisták ennek érdekében rendszeresen hajtanak végre támadásokat kormányzati, katonai és civil célpontok ellen, Mogadishuban is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek