Ez az ország az év legnagyobb részében zárva tartja a határait

  A koronavírus-járvány miatt Új-Zéland az év legnagyobb részében továbbra is zárva tartja határait - jelentette be a miniszterelnök kedden, aki mások mellett a nemzetközi oltási kampány körüli bizonytalansággal indokolta a döntést. Jacinda Ardern újságíróknak azt mondta, az országban a héten regisztrált fertőzés azt bizonyítja, hogy a veszély továbbra sem múlt el - derül ki az MTI híréből.

  Új-Zéland, Tekapo-tóForrás: Holger Detje/pixabay.com

  Hozzátette mindazonáltal, hogy Wellington fenntartja a külföldi turizmusra vonatkozó különleges megállapodást azon környékbeli országokkal, amelyekben a járványt sikerült visszaszorítani, beleértve Ausztráliát is. Az "utazási buboréknak" nevezett rendszer értelmében a két ország állampolgárainak nem kell karanténba vonulniuk egymás területére érkezve, ám az Új-Zélandon újonnan igazolt fertőzést követően az ausztrál kormány e megállapodást felfüggesztette.

  Új-Zélandon február végén jelentették az első fertőzést, márciusban pedig a kormány országos karantént vezetett be, és a határokat is lezárta. A járvány kezdete óta az országban kevesebb mint 2000 fertőzést regisztráltak, a Covid-19-nek pedig 25 igazolt halálos áldozata van.

  Legutóbb hétfőn azonban újabb fertőzést találtak az országban, Chris Hipkins egészségügyi miniszter szerint egy Európából nemrég visszatért nő vélhetően egy aucklandi karanténban kapta el a vírust a létesítmény egy másik lakójától.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!