18 nap után találták meg a férfit, aki eltévedt az ausztrál vadonban

  Megtalálták azt férfit, aki két és fél héttel ezelőtt tűnt el az ausztrál vadonban, a túrázónak gombákok és a gát vizén sikerült túlélnie. A szervek korábban kiterjedt keresést indítottak Robert Weber után, akit utoljára a kutyájával láttak, amint január 6-án elhagyta a queenslandi Kilkivan településen lévő szállodát. A hatóságok a sűrű bokrokat, folyókat, gátakat és a meredek terepeket is átfésülve kutattak utána, de egy hét múlva lefújták a mentőakciót.

  Az 58 éves Webert vasárnap reggel, 18 nappal az eltűnése után fedezte fel egy ingatlantulajdonos, aki egy gát közelében vette őt észre. Weber az elmondása szerint eltévedt, miután megpróbálta kikerülni a forgalmat, és azt gondolta, hogy így még aznap este haza fog érni.

  A rendőrség szerint Weber autója egy olyan úton akadt el, amit nem ismert, és a kutyájával három napig az autójánál tartózkodott, mielőtt elfogyott volna a vizük.

  "Gyalog távozott, eltévedt, és egy gátnál maradt, ahol a földön aludt, a gát vizét, illetve gombát fogyasztott, így maradt életben" – áll a Queenslandi Rendőrség közleményében. "Nem volt menedékhelyem. Elájultam. A testem nem tudott ezzel megbirkózni" – mesélte Weber.

  Nem véletlen, hogy ilyen területen nezen találnak meg bárkit is - illusztrációForrás: fir0002flagstaffotos/Wikpeida

  A hatóságok hozzátették, hogy kórházba szállították, de azonkívül, amit a természetnek kitéve szenvedett, egyébként biztonságban és jól van, bár a kutyáját még nem találták meg – írja a CNN.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!