A tengerbe zuhant az indonéz utasszállító, megtalálták a roncsokat

Feltehetőleg a Jáva-tengerbe zuhant az indonéz utasszállító repülő. Az indonéz haditengerészet közlése szerint megtalálták a gép roncsait, és hadihajókat indítottak a helyszínre, hogy megkezdjék a mentési munkálatokat - adja hírül az MTI.

Az utasok hozzátartozói a pontianaki reptérenForrás: AFP/Louis Anderson

A Sriwijawa légitársaság Jakartából a borneói Pontianakba közlekedő, Boeing 737-500 típusú gépén 62 ember tartózkodott. A légi irányítók négy perccel a fővárosból való felszállás után vesztették el a kapcsolatot az utasszállítóval.

A járatokat figyelő Flightradar24 nevű portál szerint a gép egy perc alatt 10 ezer lábnyit süllyedt, a korábbi hírek szerint a gép roncsaira először halászok hívták fel a figyelmet. A Sriwijawa légitársaság vezetője újságíróknak azt mondta, az eltűnt gép jó műszaki állapotban volt. A járat a menetrendhez képest 30 perces késéssel tudott csak felszállni a heves esőzés miatt - tette hozzá.

Indonéziában gyakran fordulnak elő tragikus közlekedési balesetek. 2018 októberében 189 ember halt meg, amikor nem sokkal a felszállás után a tengerbe zuhant a Lion Air indonéz légitársaság Jakartából Bangka szigetre tartó Boeing 737 MAX 8 típusú utasszállító gépe.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek