A hétvégén már egészen sok helyen szállingózhat a hó

Megérkezett a Köpönyeg legfrissebb közleménye, amit a hóhelyzet előrejelzése miatt már mi is nagyon vártunk, és amelyben az időjósok szerint akár már péntektől kezdődően számíthatunk hóra és havas esőre. Ennek megfelelően egész nap erősen felhős vagy borult lesz az ég, és várhatóan az északnyugati szél erősödik majd meg. Reggel -5 és 0, délután 0 és +5 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton változóan felhős időre számíthatunk, néhány órára azonban ismét kisüthet a nap, és ugyanakkora az esély a kisebb hószállingózásra is. Hideg téli időt ígérnek, reggel országos faggyal, és délután is legfeljebb csak +3 fok körüli értékeket mérhetünk. 

Vasárnap dél, délnyugat felől aztán ismét borultságig növekszik a felhőzet, az ország déli felén egyre többfelé alakul ki hószállingózás, havazás, délkeleten havas eső is. A csapadék várhatóan csak nagyjából a Szombathely-Békéscsaba vonalig terjed. Az északkeleti szél egyre inkább megélénkül, a maximum hőmérséklet -1 és +4 fok között várható.

Forrás: Krisztián Gazsovics / Pixabay

Aztán a következő hét első napján eleinte még megmarad a borongós idő, és továbbra is főleg délen szállingózhat majd a hó. Délutántól aztán észak felől csökken a felhőzet, az eleinte még erős ÉNy-i szél is fokozatosan veszít erejéből. Fagypontnál melegebb hőmérsékletre azonban nem érdemes számítani. A jövő hét kedd és szerda már inkább hasonlít majd a klasszikus, napos téli időre, miközben néhol hózápor is kialakul. Érdemes lesz alaposan felöltözni, reggelente kemény fagyok várhatók, és a hőmérséklet délutánra sem lesz sokkal barátságosabb.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek