Eltörölték a halálbüntetést ebben a közép-ázsiai országban

  Kazahsztán eltörölte a halálbüntetést, ami egy csaknem két évtizede fennálló átmeneti állapotot szüntetett meg, mely idő alatt a halálbüntetéseket befagyasztották - adja hírül a voanews.com.

  AlmatiForrás: Michael Grau/commons.wikimedia.org

  Kaszim-Zsomart Tokajev elnök aláírta az ENSZ Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmánya második kiegészítő jegyzőkönyvének parlamenti ratifikálását - ez a dokumentum kötelezi az aláírókat a halálbüntetés eltörlésére.

  Kazahsztánban már 2003-tól szüneteltették a kivégzéseket, de kivételes esetekben a bíróságokon továbbra is kiszabtak halálbüntetést, ideértve a terrorcselekménynek minősülő bűncselekményeket is. Egy Ruszlan Kulekbajev nevű férfit például szintén halálra ítéltek, aki nyolc rendőrt és két civilt ölt meg 2016-os ámokfutása során Kazahsztán legnagyobb városában, Almatiban. Büntetése így most életfogytiglani börtönre módosul.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek