Szombattól felfüggesztik az idősek vásárlási idősávját

A kereskedelmi szervezetek és az Idősügyi Tanács javaslatára a kormány felfüggesztette az idősek vásárlási idősávját. A rendelkezés december 12-től, szombattól lép érvénybe, ezzel segítve, hogy a karácsonyi bevásárlások idején ne legyen tumultus az üzletekben. A felfüggesztés ezzel ellentétes döntésig marad érvényben - olvasható az MTI hírében, de az erről szóló kormányrendelet hamarosan olvasható lesz a Magyar Közlönyben is.

IllusztrációForrás: flashkin / Shutterstock.com

Szombattól az élelmiszerboltokban, a patikákban és drogériákban is bárki, korlátozás nélkül vásárolhat. A felfüggesztésre pedig azért volt szükség, hogy csökkentsék az ünnepi időszakra jellemző zsúfoltságot. A javaslattal az Idősügyi Tanács is egyetértett, ezért a kormány úgy döntött, hogy felfüggeszti az idősek vásárlási idősávját.

"Arra azonban felhívjuk a figyelmet, hogy vásárlás során továbbra is kötelező a maszk viselése! Az időseket arra kérjük, hogy ha tehetik, akkor inkább kérjék hozzátartozójuk segítségét a bevásárláshoz, de ha személyesen mennek vásárolni, akkor kerüljék a zsúfolt üzleteket!" - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek