Rejtélyes betegség ütötte fel a fejét Indiában

Legalább egy ember meghalt és 227-en kórházba kerültek egy ismeretlen betegség következtében India déli részén, az Andhra Pradesh államban található Eluru városában. A betegek különféle tüneteket mutattak az émelygéstől a görcsökön át az eszméletvesztésig, az okok kivizsgálására speciális orvoscsoportokat küldtek a városba. Hetven embert már elengedtek a kórházból, további 157-et még mindig kezelnek - derül ki a bbc.com cikkéből.

Buddha-park ElurubanForrás: IM3847/commons.wikimedia.org

Andhra Pradesh egyébként a koronavírus által is az egyik leginkább súlytott állam, több mint 800 000 fős esetszámával az ország harmadik legtöbb fertőzöttet számláló térsége. De úgy tűnik, hogy a hétvégén nem a Covid-19 miatt kerültek a legtöbben kórházba, ugyanis a különös tüneteket produkálók koronavírus-tesztje negatív lett, sőt, egyéb vírusfertőzésre utaló jelet sem találtak a vérmintáikban.

Elsősorban gyerekek szenvedtek a kórtól, akiknek először a szemük kezdett égni, majd hánytak, néhányuk elájult vagy rohamok törtek rá. A víz- és a légszennyezést első körben kizárták a hivatalos vélemények, mint mondták, csak a laboratóriumi elemzések tárják majd fel, pontosan miről van szó, ugyanakkor lehetett olyanokat is hallani, akik szerint szennyeződés okozta a tüneteket.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek